Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ (ΜΥΔΙΑ ΜΕ ΚΡΟΚΟ ΚΟΖΑΝΗΣ)

ΑΦΡΟΔΙΣΙΑΚΟ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟ
ΥΛΙΚΑ: 1/2 κιλό φρέσκα μύδια
               15-20 στίγματα κρόκου Κοζάνης
               1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
               1 κούπα ζωμό λαχανικών
               1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
               1 κρεμύδι μέτριο
               2 κουταλιές της σούπας βιτάμ
               Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΠΩΣ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ :  Καθαρίζουμε τα μύδια με ένα βουρτσάκι για να βγεί το χνούδι τους, τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι, τα πλένουμε καλά κάτω από την βρύση, ώστε να φύγει όλη η άμμος και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
Στη συνέχεια τα βάζουμε σε μία χαμηλή κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι, μαζί με μισό ποτήρι νερό και τα αφήνουμε να αχνιστούν για 3-4 λεπτά, ώσπου να ανοίξουν. Όσα δεν ανοίξουν τα πετάμε.
Βγάζουμε τα μύδια από την κατσαρόλα και τα βάζουμε σε ένα μπόλ.
Σε μία άλλη κατσαρόλα, ρίχνουμε το βιτάμ και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμύδι και το σοτάρουμε, έως ότου χρυσαφίσει. Κατόπιν προσθέτουμε τα μύδια, τρίβουμε όσο πιπέρι θέλουμε, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να σοταριστούν μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Για να φτιάξουμε την σάλτσα, ζεστένουμε τον ζωμό σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε τον κρόκο, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε ελαφρά, αφήνουμε να βράσουν για 3-4 λεπτά και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
Σερβίρουμε τα μύδια με την σάλτσα τους, πασπαλισμένα με ψιλοκομμένο μαιντανό.

Το κατάλληλο κρασί για το πιάτο μας. Λευκό ξηρό αρωματικό (Βιβλια Χώρα λευκό)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...