Τρίτη, 5 Ιουνίου 2012

Χίος για διακοπές

Το κατάστημα mastihashop του Βόλου (Κ.Καρτάλη 101 τηλ: 2421022557) θέλοντας να γνωρίσει  στους φίλους και πελάτες του για τον χώρο που παράγετε η Μαστίχα, σας παρουσιάζει μερικές όμορφες κατά την γνώμη μας εικόνες του νησιού μας, έτσι ώστε και να τις θαυμάσετε και αν υπάρχουν οι δυνατότητες για διακοπές, ας σκεφτούμε πως αξίζει τον κόπο να επισκεφτούμε το νησί της Χίου.

The store mastihashop Volos (101 K.Kartali tel: 2421022557) wanting to inform their friends and customers for the space spanned by Mastic, introduces you to some beautiful when we see images of our island, and so to admire if there are possibilities for vacation, we think it worthwhile to visit the island of Chios
Δεν ξέρω πόσοι γνωρίζετε πως η τουλίπα έχει την καταγωγή της στο νησί της Χίου και πως από εκεί ταξίδεψε στην χώρα (κακώς ονομάζετε έτσι) της τουλίπας την Ολλανδία ?
Οι <<λαλάδες >> όπως οι Χιώτες αποκαλούν αυτό το λουλούδι (την τουλίπα) φύεται άγρια στα λιβαδάκια της κεντρικής Χίου και ο επισκέπτης τις θαυμάζει στην διαδρομή από την Χώρα προς τα Νοτιόχωρα (Μαστιχοχώρια) .
Πυργί , το ζωγραφιστό χωριό. Μια μοναδική τεχνοτροπία που μόνο εκεί υπάρχει και ακόμη και σήμερα οι μαστόροι της νότιας Χίου την δουλεύουν. Πάνω στον άσπρο σοβά με την βοήθεια ενός πιρουνιού σκαλίζουν γεωμετρικά σχήματα , δημιουργώντας επιφάνειες ιδιαίτερης ομορφιάς  .
Το κεφαλοχώρι των μαστιχοχωρίων  όμως παίρνει χρώμα κόκκινο από τα λιαστά ντοματάκια που οι Πυργούσενες δένουν και κρεμούν από τα παράθυρά τους .
Νύχτα στο γραφικό φυσικό λιμανάκι του Εμποριού, ατενίζοντας το απέραντο της θάλασσας και απολαμβάνοντας το ουζάκι σας σε ένα από τα παραδοσιακά εστιατόρια του Εμποριού. Εικόνα και αίσθηση μοναδική .... και τέλος ένα δείγμα από την νοτιότερη παραλία της Χίου , τα Βουρλίδια που το μπάνιο εκεί δεν είναι μόνο δροσερά απολαυστικό, αλλά υπέροχη εμπειρία
Σε επόμενη ανάρτηση θα δημοσιεύσουμε και άλλες φωτογραφίες του Νησιού , αλλά όσες φωτογραφίες και να δείτε, δεν μπορούμε δυστυχώς να σας μεταφέρουμε τα αρώματα της περιοχής ούτε την καλοσύνη των ευτυχισμένων κατοίκων του .
Μια επίσκεψη αρκεί για να σας ακολουθεί για την υπόλοιπη ζωή σας .
Οι πολύ καλές φωτογραφίες που σας παρουσιάζουμε είναι του κυρίου Γιάννη Νιτοδά και τον ευχαριστούμε πολύ !!!! Καλές διακοπές !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...