Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Ηλιοπροστασία και φωτοπροστασία

Σήμερα από το κατάστημα mastihashop του Βόλου (Κ.Καρτάλη 101 τηλ: 2421022557) θα ασχοληθούμε με τις συμβουλές μας για την σωστή αγορά αντηλιακού, μιας και από παραπληροφόρηση ή μέγιστου φόβου για τον καρκίνο του δέρματος , επιλέγουμε αντηλιακό με δείκτη προστασίας πολύ μεγάλο, πληρώνοντας πολύ παραπάνω χωρίς ίσως κάποιες φορές να το χρειαζόμαστε.

Διαβάστε λοιπόν παρακάτω τις συμβουλές μας και ίσως σας βοηθήσουν να επιλέξετε καλύτερα το αντηλιακό που σας εξασφαλίζει την απαραίτητη προστασία από τον επικίνδυνο πλέον ήλιο, ειδικά σε μέρες και ώρες του καλοκαιριού ( 12:00 έως 16:00 για Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο) .
  Αρχίζουμε λοιπόν από τον τύπο δέρματος του κάθε ανθρώπου.
     1) Άτομα εξαιρετικά ευαίσθητα στον ήλιο.(Δ1) Είναι άτομα με πολύ λευκή έως γαλακτερή επιδερμίδα, με κόκκινες κηλίδες, άτομα που πάντα καίγονται με την έκθεσή τους στον ήλιο, παιδιά και βρέφη.
     2) Άτομα ευαίσθητα στον ήλιο.(Δ2) Άτομα με ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα , συχνά με κόκκινες κηλίδες και με ξανθά μαλλιά ή στο χρώμα του χαλκού (φυσικά εννοείτε) , άτομα που καίγονται συχνά κατά την έκθεση τους στον ήλιο αλλά που μπορούν να πάρουν χρώμα.
     3) Άτομα με ενδιάμεσο δέρμα.(Δ3) Άτομα με ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα που μαυρίζουν αρκετά εύκολα και δεν καίγονται στον ήλιο παρά μόνο όταν εκτίθενται υπερβολικά σε αυτόν.
     4) Άτομα με αρκετά ανθεκτικό δέρμα (Δ4). Άτομα με σκουρόχρωμη επιδερμίδα που μαυρίζουν εύκολα χωρίς να καίγονται ποτέ.

Συνεχίζουμε με την έκθεση του ήλιου
     1) Ακραία έκθεση . (Ε1) Συμβαίνει στο χιόνι με πλήρη ηλιοφάνεια αλλά και τους καλοκαιρινούς μήνες και ειδικότερα τις επικίνδυνες ώρες από 12:00 έως 16:00.
      2) Σημαντική έκθεση . (Ε2)  Συμβαίνει σε πλάζ, εξωτερικές δραστηριότητες μεγάλης διάρκειας, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες και κοντά στις επικίνδυνες ώρες της ημέρας (11:00 έως 12:00 και από 16:00 έως 18:00) ή όταν υπάρχει ελαφριά συννεφιά .
     3) Μέτρια έκθεση . (Ε3) Όταν ζούμε στην ύπαιθρο ή πάμε για ψώνια ή η καθημερινές εξωτερικές δουλειές ντυμένοι ελαφριά ή έχουμε αρκετή συννεφιά ή ώρες πρωινές έως 11:00 ή απογευματινές μετά τις 18:00.

 Πάμε τώρα να συνδυάσουμε τα παραπάνω και να καταλήξουμε στην σωστή επιλογή αντηλιακού.
     Δ1 με Ε1 σίγουρα αντηλιακό πολύ υψηλής προστασίας με SPF50+
     Δ1 με Ε2 αντηλιακό πολύ υψηλής προστασίας με SPF50
     Δ1 με Ε3 αντηλιακό υψηλής προστασίας SPF30 έως το πολύ 50.

     Δ2 με Ε1 αντηλιακό πολύ υψηλής προστασίας με SPF50+
     Δ2 με Ε2 αντηλιακό υψηλής προστασίας SPF30 έως το πολύ 50.
     Δ2 με Ε3 αντηλιακό μέτριας προστασίας με SPF20.

     Δ3 με Ε1 αντηλιακό υψηλής προστασίας με SPF30 
     Δ3 με Ε2 αντηλιακό μέτριας προστασίας με SPF20
     Δ3 με Ε3 αντηλιακό χαμηλής προστασίας με SPF10

     Δ4 με Ε1 αντηλιακό μέτριας προστασίας με SPF20 είναι αρκετό
     Δ4 με Ε2 αντηλιακό χαμηλής προστασίας με SPF10
     Δ4 με Ε3 αντηλιακό χαμηλής προστασίας με SPF10 .

Τελειώνοντας θα σας υπενθυμίσουμε πως ΚΑΝΕΝΑ αντηλιακό δεν αντέχει στην επιδερμίδα μας πάνω από 120 λεπτά και πρέπει οπωσδήποτε να επαναλαμβάνουμε την επάλειψη του αντηλιακού μας αμέσως μετά από εφίδρωση λόγω δραστηριότητας π.χ ρακέτες , βόλεϋ  ή μόλις βγούμε από την θάλασσα.

Καλό καλοκαίρι με αντηλιακή προστασία φυσικά !

Για να ευλογήσουμε και λίγο και τα γένια μας στο κατάστημα mastihashop του Βόλου υπάρχουν αντηλιακά στην κατηγορία Ελληνικά, δεμοκαλυντικά και με σημαντικές εκπτώσεις στις τιμές τους από 30 έως 40 %.   
     


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...