Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012

ΣΚΟΡΔΑ ΚΑΠΝΙΣΤΑ ΜΑΣΤΙΧΑ (ΙΙ)

Καλημέρα σας και σήμερα από το κατάστημα mastihashop του Βόλου ( Κ.Καρτάλη 101 τηλ: 2421022557).
Όπως σας είχαμε υποσχεθεί σας δίνουμε τις δύο χρήσεις μαγειρικής που η Χιώτισα σύζυγος μου χρησιμοποιεί τα συγκεκριμένα καπνιστά σκόρδα με μαστίχα, τα οποία δίνουν όντως εξαιρετική γεύση και ποιότητα .
 1η χρήση : Βάλτε τα σκορδάκια στο ψητό (στον φούρνο) χοιρινό ή στο ρολό κιμά .
     Κόψτε τα σκόρδα στην μέση και βυθίστε τα στο κρέας διάσπαρτα , αφού πρώτα με ένα μαχαίρι ανοίξετε τρυπούλες σε αυτό, πρίν το βάλετε στον φούρνο .
Υπολογίστε περίπου 1 σκόρδο ανά μισό κιλό κρέας ή κιμά.
( 2 μισά κομμάτια σκόρδο καπνιστό με μαστίχα ανά 1/2 κιλό κρέας).
 2η χρήση : Μακαρονάδα πέστο με σκόρδα καπνιστά με μαστίχα.
     Σε ένα τηγάνι μεγάλο σχετικά βάλτε ελαιόλαδο και ψιλοκομμένα σκόρδακια καπνιστά με μαστίχα. Προσθέστε τριμμένο ξερό βασιλικό, αλάτι, πιπέρι και λιώστε έναν κύβο λαχανικών .
Αφήστε τα στην φωτιά να ροδίσουν και στην συνέχεια προσθέστε τα μακαρόνια, ανακατέψτε και σερβίρετε  με παρμεζάνα.
Καλή σας όρεξη !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...