Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2011

ΚΡΟΚΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ Ελληνικός Κόκκινος Κρόκος

Σήμερα από το κατάστημα mastihashop του Βόλου(Κ.Καρτάλη 101 τηλ.:2421022557), ανοίγουμε ένα νέο κεφάλαιο και αυτό δεν είναι άλλο από το θαύμα της φύσης, τον στήμονα του λουλουδιού με τις τόσες θεραπευτικές ιδιότητες.

Χρήσεις του κρόκου Κοζάνης στην μαγειρική : Ο Κρόκος Κοζάνης, σαν μπαχαρικό, προσθέτει στα φαγητά το λεπτό του άρωμα, την πικάντικη γεύση και το όμορφο κίτρινο χρώμα του.
Ταιριάζει ιδιαίτερα στο ρύζι, ζυμαρικά, σάλτσες, κοτόπουλο, ψαρόσουπες, αρνί, πατάτες, όσπρια, τσουρέκια & κέικ, παγωτό.
Η φιλοσοφία της χρησιμοποίησης του κρόκου, μοιάζει με αυτή ενός ακριβού αρώματος.
Χρησιμοποιήστε την ποσότητα που αναφέρεται κάθε φορά στην συνταγή, γιατί διαφορετικά αλλοιώνεται η γεύση των φαγητών.
Ο κρόκος σε σκόνη προστίθεται στο φαγητό διαλυμένος σε ένα λίτρο νερό. Τα στίγματα μουλιάζουν σε ένα φλιτζάνι νερό 1 ώρα πριν το μαγείρεμα και προστίθεται στο φαγητό, είτε μαζί με το νερό, είτε μόνο το νερό αφού σουρωθεί.

Καλή επιτυχία σε κάθε σας προσπάθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...