Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑ

Σήμερα το κατάστημα mastihashop του Βόλου (Κ.Καρτάλη 101 τηλ:2421022557) σας προτείνει  ένα καλοκαιρινό, πολύ εύκολο στην παρασκευή του και αρκετά ελαφρύ γλύκισμα .
Ποιός δεν θα ήθελε μια κρέμ καραμελέ με Χιώτικη μαστίχα ;

Υλικά για την κρέμα:
1lt γάλα
9 αυγά
300 γρ ζάχαρη
15 γρ τριμένη μαστίχα ή 4 σταγόνες μαστιχέλαιο
Υλικά για την καραμέλα:
250 γρ ζάχαρη
50 γρ γλυκόζη
100 γρ νερό

ΕκτέλεσηΣε μια μικρή κατσαρόλα τοποθετούμε όλα τα υλικά για την καραμέλα, και αφού ανακατέψουμε συνεχόμενα για λίγη ώρα, αφήνουμε λιγάκι να ζεσταθούν μέχρι να πετύχουμε τη γνωστή σκουρόχρωμη καραμέλα ζαχαροπλαστικής. Τότε, αρχίζουμε να την χύνουμε σε μικρές ποσότητες μέσα σε μεταλλικά φορμάκια που έχουμε ετοιμάσει για το γλύκισμά μας.
Αφήνουμε τα φορμάκια στην άκρη και αρχίζουμε να φτιάξουμε την κρέμα μας ως εξής:
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε ένα- ένα τα υλικά (το γάλα, τα αυγά, τη ζάχαρη και τη μαστίχα) και τα ανακατεύουμε με τη βοήθεια του μίξερ σε μεσαία ταχύτητα. Μόλις το μείγμα γίνει ομοιογενές τοποθετούμε το κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ζεσταθεί, ανακατεύοντας συνέχεια.
Όταν είναι αρκετά ζεστό και παχύρευστο το μείγμα, το αδειάζουμε διαδοχικά στα φορμάκια με την καραμέλα και κατόπιν τα τοποθετούμε στο φούρνο για να ψηθούν στους 220 βαθμούς για 45 περίπου λεπτά.
Πριν το σερβίρισμα, βάζουμε τα φορμάκια στο ψυγείο για δύο περίπου ώρες, έτσι ώστε να ξεκολλάνε ακόμη πιο εύκολα (σε χλιαρό μπεν μαρί). 

Καλή όρεξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...