Τετάρτη, 7 Αυγούστου 2013

Κάψουλες Σκόνης Φυσικής Μαστίχας ( Συσκευασία 30 τεμαχίων)(Επανάληψη Ανάρτησης ) Στην συνέχεια της ενημέρωσης σας, από το κατάστημα της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου στο Βόλο ( mastihashop) Κ.Καρτάλη 101 με τηλέφωνο 2421022557, εκτείθεται η δράση της φυσικής μαστίχας Χίου στην πρόληψη και θεραπεία παθήσεων του πεπτικού συστήματος του ανθρώπου, καθώς και οι μέχρι τώρα δημοσιευμένες ιατρικές μελέτες και εργασίες.

Η ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΜΑΣΤΙΧΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΕΠΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
Μελέτες που έγιναν  σε ανθρώπους και πειραματόζωα, επιβεβαιώνουν, ότι η Μαστίχα Χίου, συμβάλλει ουσιαστικά στην πρόληψη δημιουργίας ελκών, χάρη στην δράση της ενάντια στο ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού. Τα τελευταία χρόνια έχει αποδειχθεί, ότι το μικρόβιο αυτό αποτελεί αιτιολογικό παράγοντα για την δημιουργία πεπτικών ελκών, κύρια στην περιοχή του δωδεκαδάκτυλου. Η Μαστίχα χάρη στην αντιμικροβιακή της δράση, μπορεί να εξαλείψει το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού από το στομάχι ανθρώπων, που υποφέρουν από λοίμωξη που προκαλεί το μικρόβιο αυτό.
Μελέτες έχουν δείξει, ότι η Μαστίχα   προσφέρει ανακούφιση από την οπισθοστερνική καυσαλγία σε ανθρώπους που ταλαιπωρούνται από γαστροοισοφαγική  παλινδρόμηση, παρέχει συμπτωματική ανακούφιση από τον πόνο στην περιοχή του στομάχου αλλά και σε ασθενείς με επιγαστραλγία .
Η πρώτη κλινική μελέτη που δημοσιεύτηκε το 1984 συμμετείχαν 38 εθελοντές με συμπτώματα αλλά και με ενδοσκοπική επιβεβαίωση έλκους του δωδεκαδάκτυλου. Μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας με Μαστίχα Χίου διάρκειας δύο εβδομάδων, όλοι οι εθελοντές εξετάστηκαν ενδοσκοπικά, προκειμένου να διαπιστωθεί η εξέλιξη του έλκους. Τα αποτελέσματα έδειξαν, ότι υπήρξε ανακούφιση από τα συμπτώματα στο 80% των περιπτώσεων, ενώ η ενδοσκοπική εξέταση επιβεβαίωσε, ότι το έλκος δωδεκαδακτύλου στο 70% των περιπτώσεων είχε θεραπευτεί.
Η ίδια ερευνητική ομάδα δημοσίευσε το 1986 τα αποτελέσματα μιας νέας κλινικής μελέτης σε ασθενείς , που υπέφεραν από γαστρικά έλκη, καλοήθους μορφής. Για τον σκοπό αυτό , σε έξι ασθενείς στους οποίους διαγνώστηκε, με γαστροσκόπηση, γαστρικό έλκος, χορηγήθηκε Μαστίχα Χίου σε δόση 2 γραμμαρίων την ημέρα για τέσσερις εβδομάδες. Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν , ότι η χορήγηση Μαστίχας επέφερε πλήρη ανακούφιση από τα συμπτώματα και στους έξι ασθενείς που συμμετείχαν στην έρευνα (100%), ενώ η θεραπεία επιβεβαιώθηκε και ενδοσκοπικά σε πέντε από αυτούς.
Την ίδια χρονιά (1986) μελέτη σε πειραματόζωα μας έδειξε, ότι η χορήγηση της Μαστίχας Χίου προκάλεσε σημαντική μείωση στην έκταση και την ένταση του σχηματισμένου έλκους στην γαστρική μεμβράνη των πειραματόζωων, υποδεικνύοντας ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέσο θεραπείας του τοπικά σχηματιζόμενου έλκους.
Το έτος 1998, μελέτη που δημοσιεύτηκε στο διάσημο περιοδικό New England Journal of Medicine, από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Nottingham στην Αγγλία, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Μαστίχα Χίου έχει ξεκάθαρα αποδεδειγμένη δράση ενάντια στο ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού. Μάλιστα ο τίτλος της δημοσίευσης ήταν ιδιαίτερα χαρακτηριστικός << Mastic Gum Kill Helicobacter pylori>>. Η μελέτη παρουσιάζει αποτελέσματα που συνιστούν ότι ακόμη και ένα (1) γραμμάριο την ημέρα, για χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων μπορεί να θεραπεύσει πεπτικά έλκη.
Το 2001 ανακοινώσεις επιβεβαιώνουν την δραστικότητα της Μαστίχας Χίου, ενάντια στο ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η Μαστίχα σε συγκέντρωση 125 mg/ml σκότωσε το ελικοβακτηρίδιο στα 50% από τα δείγματα που εξετάστηκαν, ενώ συγκέντρωση 500 mg/ml εξολόθρευσε το ελικοβακτηρίδιο στο 90% των δειγμάτων.
Αντίστοιχα το 2002 δημοσιεύτηκε κλινική μελέτη για την δράση της Μαστίχας ενάντια στη γαστρίτιδα  που δημιουργεί το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού. Τα αποτελέσματα των ελέγχων έδειξαν, ότι η χρήση της Μαστίχας σε 48 ασθενείς εθελοντές, συνέβαλε αποτελεσματικά στον περιορισμό της συγκέντρωσης του ελικοβακτηρίδιου του πυλωρού καθώς και της συνόδου γαστρίτιδας, που οφείλεται σε αυτό, οδηγώντας στο συμπέρασμα ότι η Μαστίχα Χίου μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συμπληρωματικό μέσο για την αναχαίτιση του βακτηριδίου και των συνεπειών του.
Σε άλλη μελέτη σχετικά με την επίδραση της Μαστίχας σε ασθενείς με δυσπεπτικά ενοχλήματα, 54 ασθενείς έλαβαν ένα γραμμάριο Μαστίχας επί τρεις εβδομάδες. Τα αποτελέσματα υπήρξαν εντυπωσιακά, 75% των ασθενών, που έλαβαν Μαστίχα είχαν σημαντική ύφεση των συμπτωμάτων. Βρέθηκε ότι συμπτώματα όπως ο πόνος στο στομάχι, ο οπισθοστερνικός καύσος και οι ερυγές βελτιώθηκαν σημαντικά.  Με αυτά τα δεδομένα γίνεται φανερό, ότι η χρήση της Μαστίχας στην δυσπεψία μπορεί να συμβάλει καίρια στην θεραπεία των δυσπεπτικών ενοχλημάτων τον 21ο αιώνα.
Πρόσφατα (2007) κλινική μελέτη που πραγματοποίησε το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με το Γαστρεντερολογικό Τμήμα του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας έδειξε, ότι η πρόσληψη Μαστίχας Χίου ίσης προς 2,2g/ημέρα ( περίπου 40 mgr/Kg σωματικού βάρους) , βελτιώνει σημαντικά την κλινική εικόνα ασθενών με νόσο Crohn ήπιας έως μέτριας σοβαρότητας.  Αποτελέσματα από πρόσφατη μελέτη της ίδιας ερευνητικής ομάδας, καταδεικνύουν την αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση της Μαστίχας στις Ιδιοπαθείς Φλεγμονώδεις Νόσους του Εντέρου ΙΦΝΕ (δημοσίευση υπό συγγραφή)

Δημοσιευμένες Μελέτες:

1.               <<A double blind of mastic and placebo in treatment of duodenal ulcer>> M. Al-Habbal, F. Huwez, Proceeding of 3th International Conference on Islamic Medicine, Istabul , Turkey, 1984, p 105
2.                 <<A double-blind controlled clinical trial of mastic and placendo in the treatment of duodenal ulcer>> Al-Habbal MJ , Al-Habbal Z, Huwez FU Clin.Exp. Pharmacol  Physiol(1984) No 11 Vol 5, p 541-544
3.               <<Mastic in treatment of bening gastric ulcer>> Huwez FU, Al-HabbalMJ Gastonterol Jpn (1986) Vol 3 no 21, p. 273-4
4.               <<Evaluation of Mastic, a crude drug obtain from Pistacia meniscus for gastric and duodenal anti-ulcer activity>> M.Al-Said, AM Ageel , NS Parmar, M Tarig , J Ethnopharmacol .(1986) 15 p.271-281
5.               <<Mastic Gum Kills helicobacter Pylori>> F.Huwez, D. Thirwell, A. Cockayne, D. Ala’ Aldeen, The New England Journal of Medicine (1998) Vol.339 No 26 p. 1946
6.               <<Bactericidal activity of Pistacia Lentiscus gum mastic against Helicobacter pylori>> S.Bona, L.Bono, L.Daghetta, P.Marone, The American Journal of Gastroenterology (2001) Vol.96,9,P.S49
7.               <<Bactericidal Activity of Pistacia Lentiscus mastic gum against Helicobacter pylori>> P.Marone, L.Bono, E. Leone, S.Bona, E.Carretto, L.Perversi, J. Chemother (2001) Vol.13,6, P.611-614.
8.               <<Αντιμικροβιακή δράση της Μαστίχας έναντι του Ελικοβακτηρίδιου του πυλωρού>> Δ.Σγούρας, Α.Μεντής (2002) Μη δημοσιευμένα αποτελέσματα ερευνητικού προγράμματος .
9.               <<Effect of Mastic gum on helicobacter pylori Gastritis>> Im-hwan Roh, Seung-woo Nam, Na Myung, Jung-taek Kim, Ji-hum ShinSouth Korea Society of Gasternterology (2003).
10.           <<Chios Mastic treatment of pantients with active Crohn’s disease>> Antriana C. Kaliora, Maria G. Stathopoulou, John K. Triantafilidis, George VZ Dedoussis, Nikolaos K. Antricopoulos, World Journal of Gastrenterology 13(5) (2007) 748-753.
11.            <<Effect of mastic gum Pistacia Lentiscus var Chia on innate cellular immune effectors, European Journal of Gastroenterology & Hepatology , 21 (2009) 143-149.
12.            <<Is Chios Mastic gum effective in the treatment of functional dyspepsia ? A prospective randomized double-blind placebo controlled trial>> Konstantinos J. Dabos, Ekaterini Sfika, Lisa J. Vlata, Despoina Fratzi, Georgios I. Amygdalos, Georgios Giannikopoulos , Journal of Ethnopharmacology 127 (2010) 205-209.


13.           The effect of mastic gum on helicobacter pylori . A randomized pilot study. K.J Dabos, E. Sfika, L.J Vlatta, G. Giannikopoulos, Phytomedicine 17 (2010) 296-299.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...