Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014


Σήμερα από το κατάστημα mastihashop του Βόλου ( Κ.Καρτάλη 101 τηλ : 2421022557) σας προτείνουμε μία πάρα πολύ εύκολη, γευστική και υγιεινή συνταγή , χρησιμοποιώντας ζυμαρικά και ειδικά κατηγορίας dinkel και άλλα πολύ απλά υλικά , για ένα πραγματικά γευστικότατο πιάτο .

ΜΑΚΑΡΙΝΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΦΕΤΑΣ  

Οι νοικοκυρές στην Θεσπρωτία φτιάχνουν αυτή την κρέμα από τυρί φέτας για να νοστιμέψουν τον τραχανά τους . Προσθέσαμε λίγο κρασί και μετατράπηκε σε σάλτσα για τα ζυμαρικά << μακαρίνα dinkel>> της Αγροζύμης  
Υλικά για 4 άτομα
1 πακέτο μακαρίνα dinkel της Αγροζύμης
280 γρ μαλακή φέτα
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα 4
λίγη φρέσκια ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση της συνταγής 
Σε ένα τηγάνι με χοντρό πάτο ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σωτάρουμε ελαφριά το σκόρδο. Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ ( Προσοχή το λάδι πιτσιλάει ) 
Ρίχνουμε την φέτα θριμματισμένη  και ανακατεύουμε συνεχώς ώστε να πάρουμε μια κρέμα φέτας. Αφήνουμε το τηγάνι στην φωτιά το πολύ 2 λεπτά .
Ταυτόχρονα σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό , βράζουμε την μακαρίνα μας για 6-7 λεπτά . Την στραγγίζουμε , την περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε απαλά .
Βάζουμε την μακαρίνα σε ένα βαθύ πιάτο , περιχύνουμε με την κρέμα φέτας , ανακατεύουμε , προσθέτουμε ρίγανη και πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως .

Το πιάτο μπορούμε να το συνοδεύσουμε με καλό λευκό ξηρό κρασί ( Πρόταση του καταστήματος μας , είναι η Αριούσια Χώρα , ένα εξαιρετικό λευκό ξηρό Χιώτικο κρασί )

Καλή όρεξη !!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...