Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Αδυνατίστε.....μασώντας μαστίχα

Καλημέρα από το κατάστημα mastihashop του Βόλου ( Κ.Καρτάλη 101 , τηλ: 24210) . Τα καλά νέα έρχονται από την Αγγλία και το πανεπιστήμιο της Γλασκόβης , που ανακοίνωσε επίσημα τα αποτελέσματα της έρευνας που έκανε και παρουσιάζονται παρακάτω : 



Βρετανοί ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Γλασκόβης εξέτασαν κατά πόσο το μάσημα μαστίχας μπορεί να επηρεάσει το αίσθημα της πείνας και του κορεσμού και κατ’ επέκταση βραχυπρόθεσμα την πρόσληψη ενέργειας.

Εξήντα υγιείς ενήλικες με φυσιολογικό βάρος συμμετείχαν στην μελέτη, στην οποία εξετάστηκε αν το μάσημα μαστίχας, μετά το μεσημεριανό γεύμα μπορεί να επηρεάσει την κατανάλωση φαγητού στο επόμενο γεύμα ή κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας. 


Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι μεταγευματικά, η πείνα αυξάνονταν όσο περνούσε η ώρα και η επιθυμία κατανάλωσης γλυκών ή αλμυρών σνακ επίσης αυξάνονταν κατά το απόγευμα. Ωστόσο, τα άτομα που μασούσαν μαστίχα για 1 έως 2 ώρες μετά το μεσημεριανό γεύμα, είχαν μικρότερη πείνα το απόγευμα, λιγότερη τάση και επιθυμία να καταναλώσουν κάποιο γλυκό σνακ, ενώ δεν επηρεάστηκε η επιθυμία κατανάλωσης αλμυρού σνακ. 


Συνολικά όμως βρέθηκε, ότι τα άτομα που μασούσαν μαστίχα, μετά το κυρίως γεύμα προσλάμβαναν λιγότερες θερμίδες στο επόμενο γεύμα και στη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας.

Συνεπώς, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το μάσημα μαστίχας μπορεί να μειώσει την όρεξη και κυρίως την επιθυμία κατανάλωσης γλυκών.

Άλλο ένα θετικό συμπέρασμα για τα οφέλη του μασήματος της φυσικής μαστίχας Χίου .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...