Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Φυσικό αλάτι

Ας μάθουμε κάτι χρήσιμο σήμερα , εγώ προσωπικά ποτέ δεν μου είχε περάσει από το μυαλό αυτά που παρακάτω παρουσιάζονται από το blog μας και το κατάστημα mastihashop του Βόλου                   ( Κ.Καρτάλη 101 τηλ: 2421022557)
Σήμερα θα μιλήσουμε και θα παρουσιάσουμε το αλάτι , ίσως το σημαντικότερο τρόφιμο, που υπάρχει σε κάθε σπίτι , απαραίτητο σε οποιαδήποτε μαγειρική δημιουργία.

 
Το φαγητό πρέπει να είναι νόστιμο αλλά όχι αλμυρό . Το φυσικό θαλασσινό αλάτι περιέχει 92 φυσικά συστατικά , ενώ το ραφιναρισμένο ( που είναι προϊόν χημικών βιομηχανιών ) μόλις δύο : το νάτριο και το χλώριο . Όποτε υπάρχει διαιτητική ανεπάρκεια αυτών των στοιχείων , τα κύτταρα χάνουν την ικανότητά τους να ελέγχουν τα ιόντα τους . Αυτό έχει πολύ σοβαρές επιπτώσεις για το ανθρώπινο σώμα. Αν η ισορροπία των ιόντων χαθεί έστω και για ένα λεπτό , τα κύτταρα αρχίζουν να ρηγνύονται. Αυτό μπορεί να προκαλέσει νευρολογικές διαταραχές , εγκεφαλική βλάβη ή μυϊκούς σπασμούς , καθώς και κατάργηση των διεργασιών ανάπλασης των κυττάρων .

 
Καταναλώστε φυσικό θαλασσινό αλάτι . Το ραφιναρισμένο αλάτι δεν ωφελεί σε τίποτα τον ανθρώπινο οργανισμό. Αντίθετα ευθύνεται για πολλά προβλήματα υγείας , συμπεριλαμβανομένων των χολόλιθων . Το μοναδικό αλάτι που μπορεί να αφομοιώσει το σώμα μας , είναι το ανεπεξέργαστο θαλασσινό και το ορυκτό αλάτι.

Για να είναι το αλάτι χρήσιμο στον οργανισμό , πρέπει να διεισδύει στις τροφές . Η υγρασία των φρούτων , λαχανικών , δημητριακών και οσπρίων πρέπει να διαλύει το αλάτι. Αν το αλάτι χρησιμοποιείτε στην ξηρή του μορφή και εισέρχεται στο σώμα σε μη ιονισμένη μορφή , προκαλεί δίψα ( ένδειξη δηλητηρίασης ) . Προκαλεί ακόμη περισσότερα προβλήματα όταν δεν αφομοιώνεται .


Σημαντικές ιδιότητες του γνήσιου αλατιού : 
 1. Σταθεροποιεί τον καρδιακό παλμό και ρυθμίζει την πίεση του αίματος μαζί με το νερό .
 2. Αποσπά την υπέρμετρη οξύτητα από τα κύτταρα, ειδικά από τα εγκεφαλικά .
 3. Εξισορροπεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για τους διαβητικούς .
 4. Είναι απαραίτητο για την παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας στο κύτταρα του οργανισμού.
 5. Είναι ζωτικής σημασίας για την απορρόφηση των θρεπτικών στοιχείων στην εντερική οδό.
 6. Έχει σημαντική αποχρεμπτική δράση , ειδικά στο άσθμα και την κυτταρική ίνωση.
 7. Απομακρύνει την συμφόρηση στα ιγμόρεια .
 8. Είναι φυσικό ισχυρό αντιισταμινικό.
 9. Προλαμβάνει τις κράμπες .
10. Αποτρέπει την υπέρμετρη παραγωγή σάλιου. Η νυχτερινή σιελόρροια μπορεί να δηλώνει ανεπάρκεια αλατιού.
11. Δυναμώνει τα οστά . Το 20% του αλατιού του οργανισμού μας βρίσκεται στα οστά . Η ανεπάρκεια αλατιού και η κατανάλωση ραφιναρισμένου αλατιού ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την οστεοπόρωση.
12. Εξομαλύνει τον ύπνο και είναι φυσικό υπναγωγό.
13. Προλαμβάνει την ουρική αρθρίτιδα
14. Είναι ζωτικής σημασίας για την καλή ερωτική διάθεση.
15. Συμβάλλει στην πρόσληψη των κιρσών και της φλεβίτιδας στα πόδια και στους μηρούς .
16. Εφοδιάζει τον οργανισμό με πάνω από 80 απαραίτητα μέταλλα . Το ραφιναρισμένο αλάτι περιέχει μόνο δύο ιχνοστοιχεία . Επιπλέον , το ραφιναρισμένο αλάτι περιέχει επικίνδυνα χημικά πρόσθετα όπως το πυριτικό άλας αλουμινίου, που προκαλεί τη νόσο Αλτσχάιμερ .


Φυσικά στο κατάστημά μας θα βρείτε φυσικά θαλασσινά και ορυκτά αλάτια , τα οποία και συνιστούμε  σε πολύ καλές τιμές .
Πώληση λιανική και χοντρική για ενδιαφερόμενα καταστήματα σε όλη την Θεσσαλία . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...