Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2012

Υπό την προστασία της UNESCO η μαστίχα Χίου


Στο Παρίσι η τελική έγκριση της πρότασης υποψηφιότητας για εγγραφή της "Μαστίχας Χίου", ως πολιτισμικού αγαθού της UNESCO τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Με θετική γνωμοδότηση από την αρμόδια διερευνητική επιτροπή θα συνεδριάσει η 7η Διακυβερνητική επιτροπή για την Διαφύλαξη της Άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς στο Παρίσι 3 με 7 Δεκεμβρίου 2012, για την τελική έγκριση της πρότασης υποψηφιότητας για εγγραφή της "Μαστίχας Χίου", ως πολιτισμικού αγαθού, στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η μαστίχα Χίου αποτελεί τη δεύτερη - μετά τη Μεσογειακή διατροφή - πολιτιστική κληρονομιά που εγγράφεται στον κατάλογο της UNESCO και σκοπός της εγγραφής αυτής είναι η προστασία της κληρονομιάς των προγόνων μας και η συμβολή στη μετάδοση των γνώσεων και των πρακτικών σχετικά με τη τεχνογνωσία και τον πολιτισμό της μαστίχας, στις επόμενες γενιές.
"Η ένταξη της μαστίχας στον κατάλογο αυτό έχει πρωτίστως συμβολική σημασία και ασφαλώς θα συμβάλει στη δημοσιότητα και προβολή του τόπου μας μέσα από αυτή", αναφέρεται στο chiosopinion.gr.
Το κατάστημα mastihashop του Βόλου ( Κ. Καρτάλη 101 τηλ: 2421022557) εύχεται ολόψυχα καλή επιτυχία σε αυτήν την τόσο σημαντική προσπάθεια . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...