Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΛΕΙΜΜΑ ΠΕΥΚΟΜΕΛΟ ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΕΛΑΙΟ ΧΙΟΥ

Το μέλι με μαστίχα αποτελεί τον ιδανικό συνδυασμό δύο φυσικών προϊόντων που προάγουν την υγεία και συμπληρώνει ιδανικά μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή. Η αντιμικροβιακή, αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση της μαστίχας αποτελεί σημαντικό παράγοντα μιας πλήρους και υγιεινής διατροφής.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ

Το βάλσαμο των καπουτσίνων παρασκευάζονταν σε μοναστήρια της Αυστρίας από μαστίχα, στύρακα, τερεβινθίνη, σμύρνα, καρυδέλαιο, ρίζα αγγελικής, κρόκο, κεχριμπάρι και σανδαλόξυλο.

(Γιατί άλειμμα μελιού και όχι μέλι με μαστίχα ;  Η Ελληνική νομοθεσία τροφίμων είναι πολύ αυστηρή στο θέμα των Ελληνικών προϊόντων Π.Ο.Π. Ότι λοιπόν δεν είναι 100% συγκεκριμένο υλικό, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί με το όνομα αυτού. Δεν είναι 100% μέλι, αλλά 98% φυσικό μέλι πεύκου με μαστιχόνερο και μαστιχέλαιο 2%)  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...