Τρίτη 31 Μαΐου 2011

ΝΕΕΣ ΑΦΙΞΕΙΣ( ΣΚΟΝΗ ΜΑΣΤΙΧΑ ΣΕ ΚΑΨΟΥΛΕΣ)

Εντός λίγων ήμερων, ίσως από την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011, στο κατάστημα μας mastihashop του Βόλου Κ. Καρτάλη 101 τηλ: 2421022557, παρουσιάζεται το καινούργιο μας προϊόν,η σκόνη καθαρής μαστίχας σε κάψουλες για ευκολότερη κατάπωση και έλεγχο της απαραίτητης ποσότητας που μπορεί ο οργανισμός του ανθρώπου να αποροφήσει.
Ακολουθεί το ενημέρωτικό του προϊόντος.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ

Η Μαστίχα Χίου συμβάλλει στην εξάλειψη του ελικοβακτηριδίου του πυλωρού (αιτιολογικός παράγοντας στη δημιουργία των ελκών), καθώς και στην ανακούφιση από οπισθοστερνική καυσαλγία και γενικά δυσπεπτικά προβλήματα.
                 
ΜΑΣΤΙΧΑ ΧΙΟΥ ΣΕ ΚΑΨΟΥΛΕΣ 40γρ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΜΑΣΤΙΧΑ ΧΙΟΥ ΣΕ ΚΑΨΟΥΛΕΣ 40γρ

Σύνθεση : 100% φυσική Μαστίχα Χίου σε καψίδιο φυτικής προέλευσης από Υπρομελλόζη
Μορφή: Μαλακή κάψουλα
Περιγραφή – Συσκευασία : Λευκός πλαστικός περιέκτης που περιέχει 90 κάψουλες με 100% φυσική Μαστίχα Χίου.
Υπεύθυνος Κυκλοφορίας: Mediterra S.A.
Παρασκευαστής: Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, Συνεταιρισμός Π.Ε.

ΚΩΔΙΚΟΣ
ΦΑΡ-026
BARCODE
5202772562723
ΚΑΘΑΡΟ ΒΑΡΟΣ
40gr
ΜΕΙΚΤΟ ΒΑΡΟΣ
90gr
ΤΕΜΑΧΙΑ ΑΝΑ DISPLAY
6
ΤΕΜΑΧΙΑ ΑΝΑ ΧΑΡΤΟΚΙΒΩΤΙΟ
72
ΧΡΟΝΟΣ ΖΩΗΣ
24
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ
ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΣΕ ΔΡΟΣΕΡΟ & ΞΗΡΟ ΜΕΡΟΣ
ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ
-

                                                            

























 
ενέργειες σε δόσεις έως και τρία γραμμάρια ημερησίως (9 κάψουλες). Μεγαλύτερη δοσολογία, δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε κλινικές μελέτες.

 
Η δράση της Μαστίχας στην πρόληψη και θεραπεία παθήσεων του πεπτικού συστήματος

Μελέτες που έγιναν σε ανθρώπους και πειραματόζωα επιβεβαιώνουν, ότι η Μαστίχα Χίου, συμβάλλει ουσιαστικά στην πρόληψη δημιουργίας ελκών, χάρη στη δράση της ενάντια στο ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού. Τα τελευταία χρόνια έχει αποδειχθεί, ότι το μικρόβιο αυτό αποτελεί αιτιολογικό παράγοντα για τη δημιουργία πεπτικών ελκών, κύρια στην περιοχή του δωδεκαδακτύλου. Η Μαστίχα χάρη στην αντιμικροβιακή της δράση, μπορεί να εξαλείψει το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού από το στομάχι ανθρώπων, που υποφέρουν από λοίμωξη που προκαλεί το μικρόβιο αυτό (11,13).
Μελέτες(12) έχουν δείξει, ότι η Μαστίχα προσφέρει ανακούφιση από την οπισθοστερνική καυσαλγία σε ανθρώπους που ταλαιπωρούνται από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, παρέχει συμπτωματική ανακούφιση  από τον πόνο στην περιοχή του στομάχου αλλά και  σε ασθενείς με επιγαστραλγία.
                                                                   
Στην πρώτη κλινική μελέτη(1, 2), που δημοσιεύθηκε το 1984 συμμετείχαν 38 εθελοντές με συμπτώματα, αλλά και με ενδοσκοπική επιβεβαίωση έλκους του δωδεκαδακτύλου. Μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας με Μαστίχα Χίου διάρκειας δύο εβδομάδων, όλοι οι εθελοντές εξετάστηκαν ενδοσκοπικά, προκειμένου να διαπιστωθεί η εξέλιξη του έλκους. Τα αποτελέσματα έδειξαν, ότι υπήρξε ανακούφιση από τα συμπτώματα στο 80% των περιπτώσεων, ενώ η ενδοσκοπική εξέταση επιβεβαίωσε, ότι το έλκος δωδεκαδακτύλου στο 70% των περιπτώσεων είχε θεραπευτεί.

Η ίδια ερευνητική ομάδα δημοσίευσε(3) το 1986 τα αποτελέσματα μιας νέας κλινικής μελέτης σε ασθενείς, που υπέφεραν από γαστρικά έλκη, καλοήθους μορφής. Για το σκοπό αυτό, σε έξι ασθενείς στους οποίους διαγνώστηκε, με γαστροσκόπηση, γαστρικό έλκος χορηγήθηκε Μαστίχα Χίου σε δόση 2 γραμμαρίων την ημέρα για τέσσερις εβδομάδες. Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν, ότι η χορήγηση Μαστίχας επέφερε πλήρη ανακούφιση από τα συμπτώματα και στους έξι ασθενείς που συμμετείχαν στην έρευνα, ενώ η θεραπεία επιβεβαιώθηκε και ενδοσκοπικά σε πέντε απ’ αυτούς.    

Την ίδια χρονιά (1986) μελέτη(4) σε πειραματόζωα (ποντίκια) μας έδειξε, ότι η χορήγηση της Μαστίχας Χίου προκάλεσε σημαντική μείωση στην έκταση και την ένταση του σχηματισμένου έλκους στη γαστρική μεμβράνη των πειραματόζωων, υποδεικνύοντας ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέσο θεραπείας τού τοπικά σχηματισμένου έλκους.               

Το έτος 1998, μελέτη(5) που δημοσιεύθηκε στο διάσημο περιοδικό New England Journal of Medicine, από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Nottingham στην Αγγλία, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Μαστίχα της Χίου έχει ξεκάθαρα αποδεδειγμένη δράση ενάντια στο ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού. Μάλιστα ο τίτλος της δημοσίευσης ήταν ιδιαίτερα χαρακτηριστικός: «Mastic Gum Kills Helicobacter pylori». Η μελέτη παρουσιάζει αποτελέσματα που συνιστούν ότι ακόμη και 1 γραμμάριο Μαστίχας την ημέρα, για χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων μπορεί να θεραπεύσει πεπτικά έλκη.
       


σκόνης.
Αντενδείξεις: Δεν έχει αναφερθεί καμία
Χορήγηση κατά την Κύηση / Γαλουχία: Δεν υπάρχουν στοιχεία.
Αλληλεπιδράσεις με φάρμακα ή ουσίες: Δεν υπάρχουν στοιχεία.
Δοσολογία: Δύο (2) κάψουλες με νερό ή χυμό, δύο φορές τη μέρα, πρωί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...