Και πάλι μαζί σας με μια παραδοσιακή συνταγή για το βάψιμο των πασχαλινών αυγών, από την εποχή που οι εποξικές ή χρωστικές χημικές βαφές, δεν υπήρχαν.
Μιας και πλησιάζει το Άγιο Πάσχα και το έθιμο προστάζει βαμμένα αυγά, να τι πρέπει να κάνουμε για να χαρούμε παραδοσιακά βαμμένα Πασχαλινά αυγά.
Πάμε στο βουνό και μαζέυουμε καρυδότσουφλα. Τα βράζουμε καλά και στο νερό αυτό, αφού κρυώσει λίγο (γύρω στους 75ο C) βάζουμε τα αυγουλάκια μας και τα αφήνουμε για παραπάνω από μία ώρα. Γίνονται κιτρινοπράσινα.
Στη συνέχεια βγάζουμε τα αυγά και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί, το οποίο το βάζουμε στον φούρνο.(Η συνταγή μιλάει για παραδοσιακό ξυλόφουρνο, αλλά και ο ηλεκτρικός καλός είναι). Στους 60 με 100 ο C στο πάνω κάτω, για τρείς έως τέσσερις ώρες, δοκιμάζοντας στο ενδιάμεσο.
Καλή επιτυχία και καλό Πάσχα.
Μιας και πλησιάζει το Άγιο Πάσχα και το έθιμο προστάζει βαμμένα αυγά, να τι πρέπει να κάνουμε για να χαρούμε παραδοσιακά βαμμένα Πασχαλινά αυγά.
Πάμε στο βουνό και μαζέυουμε καρυδότσουφλα. Τα βράζουμε καλά και στο νερό αυτό, αφού κρυώσει λίγο (γύρω στους 75ο C) βάζουμε τα αυγουλάκια μας και τα αφήνουμε για παραπάνω από μία ώρα. Γίνονται κιτρινοπράσινα.
Στη συνέχεια βγάζουμε τα αυγά και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί, το οποίο το βάζουμε στον φούρνο.(Η συνταγή μιλάει για παραδοσιακό ξυλόφουρνο, αλλά και ο ηλεκτρικός καλός είναι). Στους 60 με 100 ο C στο πάνω κάτω, για τρείς έως τέσσερις ώρες, δοκιμάζοντας στο ενδιάμεσο.
Καλή επιτυχία και καλό Πάσχα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου