Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

ΡΕΒΙΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΙΟ

Την συνταγή μας την έδωσε η κα Δ.Ξύδα
Για την δημιουργία των ρεβιθοκεφτέδων θα χρειαστούμε τα παρακάτω υλικά στις αντιστοιχες ποσότητες:
1/2 κιλό ρεβίθια
1 κρεμύδι ξερό μέτριο
λίγο μαϊντανό
λίγο δυόσμο
λίγη ρίγανη
1/2 φλυτζάνι αλεύρι
1 φλυτζάνι λικέρ μαστίχας ή 1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμένη μαστίχα
Εκτέλεση της συνταγής
Βράζουμε τα ρεβίθια. Αφού ψηθούν τα σουρώνουμε, τα τρίβουμε να βγάλουμε τα φλούδια.Σε ένα μπόλ βάζουμε τα ξεφλουδισμένα ρεβίθια, το κρεμύδι, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, την ρίγανη και τα περιχύνουμε με το λικέρ της μαστίχας. Ανακατέβουμε πολύ καλά τα υλικά μας και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι καθώς τα πλάθουμε. Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει καλά. Έναν ένα τους ρεβιθοκευτέδες τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε μέχρι να απόκτίσουν ένα απαλό ροδαλό χρώμα. Τους βγάζουμε και τους απλώνουμε σε χαρτί κουζίνας για να αποροφηθεί το περίσιο λάδι. Σερβίρονται ζεστοί.
Καλή σας όρεξη !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...