Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

ΝΕΕΣ ΑΦΙΞΕΙΣ

Η Χίος φημίζεται για τα ευωδιαστά εσπεριδοειδή της, τα οποία της έδωσαν το χαρακτηρισμό «Μυροβόλος». Φρέσκος συμπυκνωμένος φυσικός χυμός μανταρινιού, έρχεται να συνοδεύσει την παραδοσιακή Χιώτικη χυλοπίτα (στριφτάρι) και να δημιουργήσει μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία. Βράστε τις χυλοπίτες και κατόπιν τις σοτάρετε σε φυτικό βούτυρο, μαζί με κομματάκια κοτόπουλο. Σβήστε με λευκό ξηρό κρασί και λίγο χυμό μανταρινιού. Προσθέστε κρέμα γάλακτος και αφήστε τις χυλοπίτες να γκλασάρουν, εκτός φωτιάς. Γαρνίρετε με φέτες μανταρινιού, καβουρδισμένα αμύγδαλα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
(Συστατικά στριφταριού: Αλεύρι ολικής άλεσης, σιμιγδάλι, συμπυκνωμένος φυσικός χυμός μανταρίνι, νερό )

Την παρέα των Χιώτικων στριφταριών συμπληρώνουν αυτά με την τσουκνίδα και το άνυδρο ντοματάκι.
Τα παραπάνω μπορείτε να τα βρείτε σε όλα τα καταστήματα mastihashop και για τον Βόλο στο κατάστημα στην Κ.Καρτάλη 101 τηλ: 2421022557

1 σχόλιο:

Κώστας είπε...

Πολύ ωραία συνταγή θα τη δοκιμάσω.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...