Πάστα φλώρα μανταρινιού (Χιώτικη παραδοσιακή)
Χρόνος Προετοιμασίας: 1 ώρα | Μερίδες: 10 μερίδες
Συστατικά:
· 1 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο
· 3 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
· 1/3 φλιτζανιού του τσαγιού ζάχαρη
· 1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
· 1 κρόκος αυγού
· 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό baking powder
· 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
· μαρμελάδα Χιώτικου μανταρινιού.
Οδηγίες:
Κοσκινίζετε το αλεύρι και το ανακατεύετε με το baking powder. Το βάζετε σε λεκάνη, ρίχνετε το βούτυρο λιωμένο, τον κρόκο, τη ζάχαρη, το λεμόνι και το κονιάκ και ζυμώνετε να γίνει μια μάλλον μαλακή ζύμη.
Τη χωρίζετε σε 2 κομμάτια, ανοίγετε το ένα σε φύλλο χονδρό πάχους 2 εκατοστών και το στρώνετε σε ταψάκι. Κόβετε από την άλλη ζύμη ένα κομμάτι, το πλάθετε κορδόνι στρογγυλό και το τοποθετείτε γύρω - γύρω στην άκρη του φύλλου, αφού το αλείψετε με λίγο ασπράδι αυγού ή και σκέτο νερό.
Αδειάζετε στο ταψί επάνω στο φύλλο, τη μαρμελάδα μανταρινιού που μπορείτε να τη βρείτε στο κατάστημα mastihashop του Βόλου (Κ.Καρτάλη 101 2421022557) και τη στρώνετε να έχει παντού το ίδιο πάχος. Με την υπόλοιπη ζύμη πλάθετε λεπτά κορδόνια και τα τοποθετείτε πάνω στη μαρμελάδα έτσι ώστε να σχηματίζουν μικρά τετραγωνάκια.
Για να κολλήσουν καλύτερα αλείψτε τις άκρες με ασπράδι ή νερό. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο επί 30-40 λεπτά. Πριν κόψετε αφήστε να κρυώσει τελείως για πήξει η μαρμελάδα.
Τη χωρίζετε σε 2 κομμάτια, ανοίγετε το ένα σε φύλλο χονδρό πάχους 2 εκατοστών και το στρώνετε σε ταψάκι. Κόβετε από την άλλη ζύμη ένα κομμάτι, το πλάθετε κορδόνι στρογγυλό και το τοποθετείτε γύρω - γύρω στην άκρη του φύλλου, αφού το αλείψετε με λίγο ασπράδι αυγού ή και σκέτο νερό.
Αδειάζετε στο ταψί επάνω στο φύλλο, τη μαρμελάδα μανταρινιού που μπορείτε να τη βρείτε στο κατάστημα mastihashop του Βόλου (Κ.Καρτάλη 101 2421022557) και τη στρώνετε να έχει παντού το ίδιο πάχος. Με την υπόλοιπη ζύμη πλάθετε λεπτά κορδόνια και τα τοποθετείτε πάνω στη μαρμελάδα έτσι ώστε να σχηματίζουν μικρά τετραγωνάκια.
Για να κολλήσουν καλύτερα αλείψτε τις άκρες με ασπράδι ή νερό. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο επί 30-40 λεπτά. Πριν κόψετε αφήστε να κρυώσει τελείως για πήξει η μαρμελάδα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου