- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 20gr (1 1/3 κ.σ. περίπου) εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
- 50gr ελιές (μικρές μαύρες ή θρούμπες.
- ξύσμα μισού πορτοκαλιού
- 5 φύλλα φρέσκου δυόσμου ψιλοκομμένο
- μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
- 130gr στραγγιστό γιαούρτι
- 70gr πρόβειο γιαούρτι
- 2 κ.σ. μέλι
- 3-4 σταγόνες αιθέριου ελαίου Μαστίχας Χίου ή 2 κ.γ. σπιτικό ελαιόλαδο αρωματισμένο με Μαστίχα Χίου
- 6 φύλλα δυόσμου για γαρνίρισμα
Ο ασυνήθιστος αυτός συνδυασμός συστατικών, λειτουργεί και ως ορεκτικό και ως επιδόρπιο. |
Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο, σε ένα μικρό σκεύος σε πολύ χαμηλή φωτιά για πέντε λεπτά. Το απομακρύνουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις ελιές, το ξύσμα πορτοκαλιού και τον ψιλοκομμ ένο δυόσμο. Πασπαλίζουμε ελαφρά με λίγο πιπέρι.
Αναμιγνύουμε τα δύο γιαούρτια, το μέλι και το Μαστιχέλαιο σε ένα ξεχωριστό μπωλ.
Για το σερβίρισμα: Χωρίζουμε το μίγμα των ελιών-κρεμμ υδιών και το σερβίρουμε σε ίσες ποσότητες σε έξι μικρά μπολ σερβιρίσματος και τοποθετούμε από πάνω ίσες ποσότητες από το μίγμα του γιαουρτιού. Γαρνίρουμε με δυόσμο και σερβίρουμε.
|
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου