Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Κηραλοιφή

Σήμερα από το κατάστημα mastihashop του Βόλου ( Κ.Καρτάλη 101 τηλ: 2421022557) σας ανακοινώνουμε την προσωπική μας δημιουργία , κηραλοιφή με μαστίχα, μαστιχέλαιο και κηραλοιφή με μαστίχα, μαστιχέλαιο και εκχύλισμα χαμομηλιού.


Η κηραλοιφή παρασκευάζεται με τα πλέον αγνά υλικά , όπως Χιώτικο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο της πεθεράς μου, φυσικό κερί από τον αγροτικό συνεταιρισμό μελισσοκόμων Μαγνησίας, μαστίχα από την δική μας παραγωγή ( της γυναίκας μου) , μαστιχέλαιο από την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, χαμομήλι μαζεμένο από το Πήλιο από την μητέρα μου.

Η κηραλοιφή δόθηκε για δοκιμή σε διάφορους ανθρώπους και για διάφορα δερματικά προβλήματα και σήμερα θα σας ανακοινώσω με όλη μου την ειλικρίνεια τα αποτελέσματα .

Σκασμένα χείλη από το κρύο και τον βοριά : Δόθηκε σε άντρα ενήλικα και  τα αποτελέσματα ήταν ότι από την δεύτερη ημέρα τα χείλη του δεν ξανά παρουσίασαν σκασίματα. Η χρήση μπορεί να είναι συνεχής .

Σκασμένα χέρια από την υπερβολική χρήση χλωρίνης : Δόθηκε σε γυναίκα ενήλικη και τα αποτελέσματα φάνηκαν από την δεύτερη ημέρα , δημιουργήθηκε πέτσα και στην συνέχεια αποκατάσταση της επιδερμίδας . Η απορρόφηση της κηραλοιφής διήρκεσε περίπου 10 λεπτά .

Μαύρες κηλίδες στα χέρια μεγάλης σε ηλικία γυναίκας :  Μετά την συχνή χρήση για πάνω από 15 ημέρες , έχει αρχίσει ο αποχρωματισμός τους σε τόνους του σχεδόν ξανθού , η συγκεκριμένη κυρία έχει ενθουσιαστεί !!!!!!

Έκζεμα : Προσωπική μου μαρτυρία .  Πίσω από το γόνατο του δεξιού μου ποδιού, είχα σχεδόν σε καθημερινή βάση τρομερή φαγούρα και μικρό έκζεμα το οποίο σε ορισμένες περιπτώσεις , όταν το έξυνα μάτωνε . Μετά από τρεις ημέρες χρήσης , δύο φορές την ημέρα , απλά εξαφανίστηκε .

Έγκαυμα : Η μικρή μου κόρη , ετών 14, θέλοντας να αποδείξει ότι μπορεί να σιδερώσει , κάηκε στο αριστερό δείκτη της . Της έκανε αμέσως φουσκάλα. Της έβαλα κηραλοιφή με χαμομήλι  αμέσως. Την δεύτερη ημέρα η φουσκάλα έσκασε , χύθηκε το υγρό και συνέχισα να της βάζω κηραλοιφή δύο - τρεις φορές την ημέρα . Αποτέλεσμα την τρίτη ημέρα το έγκαυμα απλώς άφησε μια πιο σκούρη απόχρωση στο χέρι της στο σημείο του καψίματος.

Ηλιοκαψίδα στο πρόσωπο: Δόθηκε σε κυρία η οποία από το προηγούμενο καλοκαίρι είχε αποκτήσει μια καφέ κηλίδα στο κούτελό της , μάλλον από υπερβολική έκθεση στον ήλιο. Μετά από πέντε ημέρες χρήσης , μόνο το βράδυ , η κηλίδα άρχισε τον αποχρωματισμό της και η ενυδάτωση της επιδερμίδας της , την οδήγησε να χρησιμοποιεί την κηραλοιφή σε όλο το πρόσωπο της , αλλά μόνο νύχτα , γιατί λόγω της περιεκτικότητας της σε ελαιόλαδο γυαλίζει αρκετά και δεν είναι για πρωινές ώρες . 

Αυτά προς το παρόν , σίγουρα θα επανέλθουμε να σας ανακοινώσουμε αποτελέσματα και από άλλες δοκιμές . 

Το σίγουρο είναι πως εκμεταλλευόμενοι τις ιδιότητες του ελαιολάδου, της μαστίχας και του χαμομηλιού , καλό κάνουμε στο δέρμα μας και δεν υπάρχει περίπτωση να προκαλέσει ανεπιθύμητες καταστάσεις .

Τις κηραλοιφές μας θα τις βρήτε  στο κατάστημα μας στον Βόλο ή μπορείτε να τις παραγγείλετε σε όλη την Ελλάδα με αποστολή σε εσάς με courier με πολύ μικρή οικονομική επιβάρυνση.



Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Ελληνικό Πρωινό

Σήμερα από το κατάστημα mastihashop του Βόλου ( Κ.Καρτάλη 101 τηλ: 2421022557) ανακοινώνουμε την καινούργια άφιξη , ενός σύνθετου προϊόντος, με την διακριτική ονομασία << Ελληνικό πρωινό >>.

Πρόκειται για μια όμορφη έως εντυπωσιακής συσκευασίας , που περιέχει τέσσερα βαζάκια ξεχωριστά που συνθέτουν μια έξυπνη και χρηστική ιδέα δώρου, αλλά και γευστικό ταξίδεμα σε περιοχές με θύμισες του παρελθόντος .

Μέλι , πευκόμελο από την Χίο με προσθήκη μαστιχελαίου, μαρμελάδα φράουλα, μαρμελάδα βερίκοκο και μαρμελάδα Χιώτικου μανταρινιού.

Δεν μένει παρά να το δοκιμάσετε και η ευχάριστη έκπληξη θα σας δικαιώσει για την επιλογή σας .

Πώληση λιανική και χονδρική από το κατάστημα μας .

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Χρήση της Μαστίχας ως συστατικό σε επουλωτικά έμπλαστρα τραυμάτων και ως αναπλαστικός παράγοντας της επιδερμίδας.


Χρήση της Μαστίχας ως συστατικό σε επουλωτικά έμπλαστρα τραυμάτων και ως αναπλαστικός παράγοντας της επιδερμίδας.

Οι εξαιρετικές συγκολλητικές ιδιότητες της Μαστίχας Χίου , καθώς επίσης και ευεργετική παρουσία της κατά την επούλωση τραυμάτων , εγκαυμάτων και μετεγχειρητικών τομών έχουν εντοπιστεί και μελετηθεί από ερευνητές εδώ και μια εικοσαετία τουλάχιστον . Ήδη η μοναδική αυτή ρητίνη χρησιμοποιείται πολύ συχνά ως συστατικό σε επιδέσμους , σε έμπλαστρα  , επιθέματα και σε άλλα επουλωτικά μέσα , που εφαρμόζονται στην προστασία και επούλωση τραυμάτων , εγκαυμάτων ή μετεγχειρητικών τομών. Τα αποτελέσματα σχετικών δημοσιεύσεων αποκαλύπτουν ότι η μαστίχα Χίου παρουσιάζει εξαιρετικές συγκολλητικές ιδιότητες , όταν χρησιμοποιείται σε μέσα επικάλυψης και επούλωσης τραυμάτων , εγκαυμάτων και τομών , ενώ παράλληλα , συμβάλει στην αποτελεσματική ανάπλαση της επιδερμίδας και στην επούλωση του τραύματος , καθώς δεν προκαλεί ανεπιθύμητες παρενέργειες στο δέρμα (ερεθισμός, κνησμός, δερματίτιδα, δερματικός αποχρωματισμός κ.α ) όπως τα κοινά συστατικά που χρησιμοποιούνται σε επουλωτικά μέσα . (1/4 συνεχίζεται ) 

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Βασιλόπιτα

Σήμερα από το κατάστημα mastihashop του Βόλου ( Κ.Καρτάλη 101 τηλ:2421022557) θα σας παρουσιάσουμε μια βασιλόπιτα με άρωμα μαστίχας .
Σε λίγες ημέρες το παλιό 2012 μας αφήνει και στην θέση του έρχεται το 2013, γεμάτο υποχρεώσεις και δυστυχώς δυσκολίες . Εμείς όμως δεν θα το βάλουμε κάτω . Θα παλέψουμε για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις που θα μας χαρίσουν χαμόγελα και αισιοδοξία . Και τι πιο αισιόδοξο για κάποιον από εμάς να κερδίσει το <<φλουρί >> στην βασιλόπιτα του κάθε σπιτιού . Και τι πιο αρωματικό να κερδίσει το φλουρί στην βασιλόπιτα με άρωμα μαστίχας ..... αλλά πολλά είπαμε ας προχωρήσουμε τώρα στην συνταγή της αρωματικής μας βασιλόπιτας .

Υλικά : 750 γρ βούτυρο βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
             500 γρ ζάχαρη άχνη
             2 φλυτζάνια ξύσμα πορτοκαλιού
             2 βανίλιες
             1/3 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
             15 γρ μαστίχα κοπανισμένη ή 2 φλυτζάνια του καφέ λικέρ μαστίχας 
              1/3 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαχλέπι
              5 αυγά
              150 γρ φρέσκο γάλα
              1 κουταλάκι της σούπας κονιάκ
              1 κιλό αλεύρι
              20 γρ μπέικιν παουντερ
              150 γρ χοντροκομμένο καβουρντισμένο αμύγδαλο .

1. Ρίχνετε στο μίξερ όλα τα υλικά εκτός από το γάλα, το κονιάκ, το αλεύρι , το μπέικιν και τα αμύγδαλα και ξεκινάμε σιγά - σιγά να τα χτυπάμε ώσπου το μείγμα μας να αφρατέψει.
2. Όταν τα υλικά ενσωματωθούν καλά , ρίχνουμε τα αυγά με το γάλα και το κονιάκ .
3. Συνεχίζουμε να χτυπάμε όλα τα υλικά μέχρι το μείγμα και πάλι να αφρατέψει και να γίνει χυλός .
4 . Τέλος ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι, το μπέικιν και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε με σπάτουλα πλέον μέχρι να γίνει χυλός .
5 . Αλείφουμε τον πάτο και τις πλευρές του βαθιού ταψιού μας με βιτάμ ή τοποθετούμε στον πάτο αντικολλητικό χαρτί  .
6. Ρίχνουμε τον χυλό και αλείφουμε ελαφριά την επιφάνεια του με αυγό .
7 . Σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 45-50 λεπτά .
8 . Πασπαλίζουμε με άχνη .

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην ξεχάσετε να βάλετε το <<φλουρί >> .

Καλή , ευτυχισμένη και γεμάτη υγεία χρονιά !!!!!!!      

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Ευχαριστήριο

Είναι πολύ συγκινητικό να προσπαθείς και η προσπάθεια σου να κάνει τον κόσμο να την εκτιμάει . Και πώς να μην συγκινηθώ , όταν πελάτης του καταστήματος mastihashop του Βόλου (Κ. Καρτάλη 101 τηλ: 2421022557) θέλοντας να μας ευχηθεί , μας έστειλε την πολύ αξιόλογη και πρωτότυπη εορταστική κάρτα με Χριστουγεννιάτικο θέμα και κολάζ όλα τα προϊόντα που κατά καιρούς έχει αγοράσει από το κατάστημα μας.
Την κάρτα σας την παρουσιάζω , ανταποδίδοντας τις ευχές μου στον φίλο μου και σε όλο τον κόσμο που μας αγαπάει , μας εκτιμάει και μας εμπιστεύεται .
Από την μεριά μας σας δίνουμε την υπόσχεση πως θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για το καλύτερο .
Καλά Χριστούγεννα σε όλο τον κόσμο .

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Λουκούμι με μαστίχα Χίου από τα mastihashop

Λίγο πρίν τα Χριστούγεννα , από το κατάστημα mastihashop του Βόλου (Κ.Καρτάλη 101 τηλ :2421022557) σας παρουσιάζει την νέα συσκευασία και νέα συνταγή για το φημισμένο Χιώτικο λουκούμι με φυσική μαστίχα .
Με νέα όμορφη και πολύ απλή εμφάνιση , χωρίς συντηρητικά παρουσιάζεται και μας εντυπωσιάζει .

Ήταν Χιώτες τεχνίτες εκείνοι που δίδαξαν την παραδοσιακή συνταγή του λουκουμιού . Η μοναδική παγκοσμίως μαστίχα της Χίου ενέπνευσε τους λουκουμοποιούς και έτσι απολαμβάνουμε σήμερα εκλεκτά λουκούμια με μαστίχα Χίου.

Απλά απολαυστικά !!!!

Πώληση από το κατάστημα για λιανική και χονδρική.  

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά



Πλησιάζοντας τα φετινά Χριστούγεννα , τα δυσκολότερα ίσως από τα Χριστούγεννα που θυμάμαι , θα ήθελα να εκφράσω μέσα από την δυνατότητα μου να επικοινωνώ μαζί σας μέσω του ηλεκτρονικού μου blog , τις καλύτερες ευχές μου και όσων συνεργατών ασχολούμαστε με την παρουσίαση και εμπορία , των προϊόντων του ευλογημένου νησιού της Χίου και ιδιαίτερα της μαστίχας.
Τα Χριστούγεννα είναι μια επέτειος, μια γιορτή της χριστιανοσύνης , μια γιορτή για τα παιδιά , όσων χρονών και αν είναι . Μια ευκαιρία να σκεφτούμε τον εσωτερικό μας εαυτό, αλλά πιο πολύ από όλα να σκεφτούμε και να πράξουμε κάτι καλό για τους ανθρώπους γύρω μας.
Όλοι μας έχουμε ανάγκη να δεχτούμε αγάπη , άλλα για να γίνει αυτό πρέπει πρώτα από όλα να δώσουμε εμείς αγάπη . Αγάπη προς  την οικογένειά μας, τους γείτονες μας , τους χωριανούς μας, τους συντοπίτες μας, τους Έλληνες όλους όπου και αν μένουν , τους ανθρώπους όλου του κόσμου .
 Και σε λίγες ημέρες , ανοίγοντας το παράθυρό μας στο 2013, να ρωτήσουμε τον εσωτερικό μας εαυτό, τι θα κάνεις εσύ για να νοιώσεις καλύτερα και να νοιώσουν καλύτερα όσοι σε   περιτριγυρίζουν ;
Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος . 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...