Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Φυσικό αλάτι

Ας μάθουμε κάτι χρήσιμο σήμερα , εγώ προσωπικά ποτέ δεν μου είχε περάσει από το μυαλό αυτά που παρακάτω παρουσιάζονται από το blog μας και το κατάστημα mastihashop του Βόλου                   ( Κ.Καρτάλη 101 τηλ: 2421022557)
Σήμερα θα μιλήσουμε και θα παρουσιάσουμε το αλάτι , ίσως το σημαντικότερο τρόφιμο, που υπάρχει σε κάθε σπίτι , απαραίτητο σε οποιαδήποτε μαγειρική δημιουργία.

 
Το φαγητό πρέπει να είναι νόστιμο αλλά όχι αλμυρό . Το φυσικό θαλασσινό αλάτι περιέχει 92 φυσικά συστατικά , ενώ το ραφιναρισμένο ( που είναι προϊόν χημικών βιομηχανιών ) μόλις δύο : το νάτριο και το χλώριο . Όποτε υπάρχει διαιτητική ανεπάρκεια αυτών των στοιχείων , τα κύτταρα χάνουν την ικανότητά τους να ελέγχουν τα ιόντα τους . Αυτό έχει πολύ σοβαρές επιπτώσεις για το ανθρώπινο σώμα. Αν η ισορροπία των ιόντων χαθεί έστω και για ένα λεπτό , τα κύτταρα αρχίζουν να ρηγνύονται. Αυτό μπορεί να προκαλέσει νευρολογικές διαταραχές , εγκεφαλική βλάβη ή μυϊκούς σπασμούς , καθώς και κατάργηση των διεργασιών ανάπλασης των κυττάρων .

 
Καταναλώστε φυσικό θαλασσινό αλάτι . Το ραφιναρισμένο αλάτι δεν ωφελεί σε τίποτα τον ανθρώπινο οργανισμό. Αντίθετα ευθύνεται για πολλά προβλήματα υγείας , συμπεριλαμβανομένων των χολόλιθων . Το μοναδικό αλάτι που μπορεί να αφομοιώσει το σώμα μας , είναι το ανεπεξέργαστο θαλασσινό και το ορυκτό αλάτι.

Για να είναι το αλάτι χρήσιμο στον οργανισμό , πρέπει να διεισδύει στις τροφές . Η υγρασία των φρούτων , λαχανικών , δημητριακών και οσπρίων πρέπει να διαλύει το αλάτι. Αν το αλάτι χρησιμοποιείτε στην ξηρή του μορφή και εισέρχεται στο σώμα σε μη ιονισμένη μορφή , προκαλεί δίψα ( ένδειξη δηλητηρίασης ) . Προκαλεί ακόμη περισσότερα προβλήματα όταν δεν αφομοιώνεται .


Σημαντικές ιδιότητες του γνήσιου αλατιού : 
 1. Σταθεροποιεί τον καρδιακό παλμό και ρυθμίζει την πίεση του αίματος μαζί με το νερό .
 2. Αποσπά την υπέρμετρη οξύτητα από τα κύτταρα, ειδικά από τα εγκεφαλικά .
 3. Εξισορροπεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για τους διαβητικούς .
 4. Είναι απαραίτητο για την παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας στο κύτταρα του οργανισμού.
 5. Είναι ζωτικής σημασίας για την απορρόφηση των θρεπτικών στοιχείων στην εντερική οδό.
 6. Έχει σημαντική αποχρεμπτική δράση , ειδικά στο άσθμα και την κυτταρική ίνωση.
 7. Απομακρύνει την συμφόρηση στα ιγμόρεια .
 8. Είναι φυσικό ισχυρό αντιισταμινικό.
 9. Προλαμβάνει τις κράμπες .
10. Αποτρέπει την υπέρμετρη παραγωγή σάλιου. Η νυχτερινή σιελόρροια μπορεί να δηλώνει ανεπάρκεια αλατιού.
11. Δυναμώνει τα οστά . Το 20% του αλατιού του οργανισμού μας βρίσκεται στα οστά . Η ανεπάρκεια αλατιού και η κατανάλωση ραφιναρισμένου αλατιού ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την οστεοπόρωση.
12. Εξομαλύνει τον ύπνο και είναι φυσικό υπναγωγό.
13. Προλαμβάνει την ουρική αρθρίτιδα
14. Είναι ζωτικής σημασίας για την καλή ερωτική διάθεση.
15. Συμβάλλει στην πρόσληψη των κιρσών και της φλεβίτιδας στα πόδια και στους μηρούς .
16. Εφοδιάζει τον οργανισμό με πάνω από 80 απαραίτητα μέταλλα . Το ραφιναρισμένο αλάτι περιέχει μόνο δύο ιχνοστοιχεία . Επιπλέον , το ραφιναρισμένο αλάτι περιέχει επικίνδυνα χημικά πρόσθετα όπως το πυριτικό άλας αλουμινίου, που προκαλεί τη νόσο Αλτσχάιμερ .


Φυσικά στο κατάστημά μας θα βρείτε φυσικά θαλασσινά και ορυκτά αλάτια , τα οποία και συνιστούμε  σε πολύ καλές τιμές .
Πώληση λιανική και χοντρική για ενδιαφερόμενα καταστήματα σε όλη την Θεσσαλία . 

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Χαλβάς με φυσική μαστίχα Χίου

Άνοιξε από προχθές το τριώδιο και από το κατάστημα mastihashop του Βόλου (Κ.Καρτάλη 101 τηλ: 2421022557) έφερε μια καινούργια δημιουργία για να την προσθέσει στον κατάλογο των αξιοπρόσεκτων δημιουργιών με φυσική μαστίχα και από την εταιρία ANEMOS.

Χειροποίητος παραδοσιακός χαλβάς με φυσική μαστίχα Χίου .

Μία πρόταση γευστική , γεμάτη αρώματα Αιγαίου και μαστίχας , ιδανικό σνακ για τις ημέρες την νηστείας που πλησιάζουν .
Συστατικά : Ταχίνι, αμυλοσύροπο,  ζάχαρη,  φυτικά έλαια 3%, φυσική μαστίχα και μαστιχέλαιο.
Σε αεροστεγή , πολύ προσεγμένη συσκευασία και σε πολύ καλή χαμηλή τιμή , αποτελεί μια πρόταση καινούργια και γευστική .
Μένει να την απολαύσετε !!!

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Κάψουλα φυσικής Μαστίχας


Η κάψουλα μαστίχας συμβάλλει στην εξάλειψη του ελικοβακτηριδίου του πυλωρού (αιτιολογικός παράγοντας στη δημιουργία ελκών), στην ανακούφιση από οπισθοστερνική καυσαλγία και γενικά στην υγιεινή του πεπτικού συστήματος. Το προϊόν διανέμεται από τηνMEDITERRA A.E στα φαρμακεία και στα καταστήματα mastihashop.
“To δουλεύαμε πολλά χρόνια η μαστίχα να μπει σε σκεύασμα,  σαν συμπλήρωμα διατροφής, καθώς είναι το πιο αντιπροσωπευτικό προϊόν. Εκφράζει το θεραπευτικό πρόσωπο της μαστίχας μετά από 15 χρόνια μελετών», δηλώνει στο xrima ο κ.Γιάννης Μανδάλας, Διευθύνων Σύμβουλος της Medittera.
Aπώτερος στόχος της διοίκησης της εταιρείας και ειδικότερα για το 2013, είναι στις αγορές που ήδη γνωρίζουν τη μαστίχα, δηλαδή η Τουρκία και οι Αραβικές χώρες, να ενισχυθεί η παρουσία ακόμα και με καταστήματα της ελληνικής εταιρείας στις χώρες αυτές.
«Το 2012 ήταν μια εξαιρετική χρονιά, με όρους ανάπτυξης, για τη μαστίχα Χίου και εκτιμούμε ότι το 2013 θα είναι μια αντίστοιχα καλή χρονιά με εξωστρεφή χαρακτήρα», δηλώνει με ικανοποίηση ο κ.Μανδάλας στο xrima.
Σε ότι αφορά στις ζημιές που προκλήθηκαν στα θαμνόφυτα της μαστίχας το περασμένο καλοκαίρι από τις καταστροφικές πυρκαγιές, ο κ. Μανδάλας είπε στο xrima ότι: «επιβεβαιώνονται οι γεωπόνοι που μας έλεγαν να περιμένουμε τις βροχές για να ξεκαθαρίσει το τοπίο και έτσι είμαστε στην ευχάριστη θέση  να έχουμε συγκρατημένη αισιοδοξία για το ότι οι ζημιά θα είναι μικρότερη από τις αρχικές εκτιμήσεις».
Λεπτομέρειες που αξίζει να γνωρίζουμε:
Μαστίχα ονομάζεται η αρωματική φυσική ρητίνη που εξάγεται από το μαστιχόδεντρο
Το φυτό της μαστίχας, ο σχίνος, (επιστημονικά Pistacia lentiscus) είναι αειθαλής πυκνόφυλλος θάμνος, ο οποίος ανήκει στην οικογένεια της τερεβίνθου (Terebinthus lentisca Chia). Mπορεί να φτάσει και το ύψος των τριών μέτρων. Έχει απλωμένα κλαδιά και ανοιχτό ή σκούρο σταχτί κορμό, ανάλογα με την ηλικία του. Η επιφάνεια του κορμού του έχει ακανόνιστες πλάκες, σαν ρυτίδες, όπως το πεύκο. Ευδοκιμεί σε ολόκληρη τη Μεσόγειο, από την Ιβηρική χερσόνησο και τη Γαλλία μέχρι την Τουρκία και το Ισραήλ. Στο νησί της Χίου καλλιεργείται μία ιδιαίτερη ποικιλία σχίνου, ο μαστιχοφόρος σχίνος (Pistacia lentiscus var. Chia), από τον οποίο εξάγεται η φυσική ρητίνη ή μαστίχα, το σπουδαιότερο προϊόν του νησιού, το οποίο στηρίζει και την τοπική οικονομία.

Η συλλογή της μαστίχας γίνεται με παραδοσιακό τρόπο. Εργάτες ισοπεδώνουν το χώρο γύρω από το δέντρο και σχίζουν τον κορμό του δέντρου σε συγκεκριμένα σημεία. Η μαστίχα αρχίζει να ρέει και σε 15 περίπου μέρες σταθεροποιείται και είναι έτοιμη προς συλλογή. Αυτή γίνεται από το Δεκαπενταύγουστο μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου. Κατόπιν το προϊόν κοσκινίζεται, πλένεται και καθαρίζεται επιμελώς, κομμάτι-κομμάτι, και κατόπιν προωθείται στο εμπόριο
Κατά την παράδοση της Χίου, οι σχίνοι άρχισαν να δακρύζουν όταν μαρτύρησε ο Άγιος Ισίδωρος από τους Ρωμαίους, περί το 250. Από την περίοδο του 3ου αιώνα χρονολογείται πάντως η καλλιέργεια του φυτού στο νησί. Οι ελάχιστες βροχοπτώσεις, η μεγάλη ηλιοφάνεια και η ασβεστολιθική σύσταση του εδάφους αποτελούν το ιδανικό περιβάλλον ευδοκίμησης του φυτού.
Η μαστίχα βρίσκει πολλές χρήσεις. Η πιο ευρεία από αυτές είναι ως τσίχλα ή άρωμα για τη ζαχαροπλαστική, ενώ γνωστό είναι και το λικέρ μαστίχας. Το μαστιχέλαιο χρησιμοποιείται επίσης στην επιπλοποιία και στην κατασκευή μουσικών οργάνων. Επίσης στην ιατρικήορθοδοντικήαρωματοποιΐα, κλπ. Στην Κύπρο, οι σπόροι (κόκκοι) του σχίνου, που μοιάζουν με αυτούς του πιπεριού, χρησιμοποιούνται ολόκληροι ως καρύκευμα στα χωριάτικαλουκάνικα.
Η μαστίχα παρασκευάζεται στην περιοχή της νότιας Χίου και ιδιαίτερα στα παρακάτω χωριά: Λιθίο, Βέσσα, Ελάτα, Μεστά, Ολύμποι, Πυργί, Αρμόλια, Καλαμωτή, Πατρικά, Φλάτσια, Νένητα, Βουνό, Κοινή, Παγίδα, Καταρράκτης, Έξω Διδύμα, Μέσα Διδύμα, Μερμήγκι, Θολοποτάμιον, Καλλιμασιά, Νεοχώρι, Θυμιανά, Βαβίλοι, Άγιος Γεώργιος Συκούσης.

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Αλάτι Μεσολογγιού & μπλε Περσίας

Πρωτοποριακό , ιδιαίτερο , ειδικό κλπ μπορείτε να χαρακτηρίσετε τις καινούργιες αφίξεις στο κατάστημα mastihashop του Βόλου ( Κ.Καρτάλη 101 τηλ : 2421022557).
Πρόκειται για βαζάκια των 200 γραμμαρίων από την εταιρία AMVROSIAGOURMET που περιέχουν αλάτι χοντρό από το Μεσολόγγι , εμπλουτισμένο με μπλε αλάτι από την Περσία , με μαύρο από την Ινδία ή κόκκινο από την μακρινή Χαβάη  .


 Για να δώσετε μια διαφορετική γεύση στο μαγείρεμα .
Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε κρεατικά, σαλάτες , μαγειρευτά ......
Αλλά μπορείτε ακόμη και σαν άλατα φυσικά για το χαλαρωτικό σας μπάνιο .

Δοκιμάστε το σε μύλο αλατιού και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας με τις γεύσεις και τα αρώματα που προσδίδουν τα εντυπωσιακά μας βαζάκια ......

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Τόνος Αλοννήσου ALALUNGA

Όπως σας είχα προαναγγείλει, στο κατάστημα mastihashop του Βόλου (Κ.Καρτάλη 101 τηλ:2421022557), μπορείτε να βρείτε τον καλύτερο τόνο της Αλοννήσου ALALUNGA.
Σε παραδοσιακές συσκευασίες , μπορείτε να τους γευτείτε σε τέσσερις εναλλακτικές προτάσεις , αυτή σε βιολογικό ελαιόλαδο, σε νερό , καπνιστός και πικάντικος   

Χωρίς συντηρητικά, πλούσιος σε Ω3 λιπαρά, τόσο πολύτιμα για την καλή λειτουργία της καρδιάς μας , είναι μια τροφή καθαρή , ωφέλιμη και πολύ νόστιμη .

  
Σε διάφορες συσκευασίες βάρους , ανάλογα με τις ανάγκες σας .

Μέση διαθρεπτική αξία ανά 100 γραμμάρια τόνου : Πρωτεΐνες 26,2, υδατάνθρακες 0, λιπαρά 12,1 και ενέργεια 220 θερμίδες .  


Πρόταση από το κατάστημα μας : Δοκιμάστε την τονομακαρονάδα , χρησιμοποιώντας τόνο Αλοννήσου ALALUNGA και μακαρόνια Αδαμαντίνα που θα βρείτε επίσης στο κατάστημά μας .


Τον τόνο Αλοννήσου ALALUNGA και τα ζυμαρικά Αδαμαντίνα , στην πόλη της Λάρισας , στο πολύ όμορφο παντοπωλείο της Κατερίνας Καλούση στην οδό Παπακυριαζή 46.

Καλή όρεξη !!!!

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Τομάτα & σκόρδο simply Greek

Καινούργια συνεργασία για το κατάστημα μας mastihashop του Βόλου (Κ.Καρτάλη 101 τηλ: 2421022557) .
Πρόκειται για μια νέα πρωτοποριακή εταιρία με Ελληνικότατη ρίζα που ειδικεύεται στις σάλτσες ζυμαρικών . Σήμερα παρουσιάζουμε την πρώτη από τις τέσσερις σάλτσες της σειράς << Απλά Ελληνικά / simply Greek >> με σήμα το τσαρούχι .

Πρόκειται για την σάλτσα τομάτα με σκόρδο , ενώ την σειρά συμπληρώνουν οι σάλτσα τομάτα με τσίλι, σάλτσα τομάτα με θυμάρι και σάλτσα τομάτα με βασιλικό .

 Μετά το άνοιγμα , διατηρείτε στο ψυγείο για οκτώ ημέρες .

Δοκιμάστε με μακαρόνια(Αδαμαντίνα που θα βρείτε στο κατάστημα μας ), ντάκο ( Αδαμαντίνα που θα βρείτε στο κατάστημα μας), κοκκινιστά, σαγανάκι, μπρουσκέτα, καναπεδάκια, σαν ντίπ, συνοδευτικό,  αγνά και φυσικά φτιαγμένα με μεράκι ....
Απλά απολαύστε το !!!!

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Κομμένος βασιλικός σε λάδι AMVROSIA GOURMET

Σήμερα από το κατάστημα mastihashop του Βόλου (Κ.Καρτάλη 101 τηλ: 2421022557) σας ανακοινώνουμε την καινούργια και πολύ ενδιαφέρουσα συνεργασία μας με τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα AMVROSIA GOURMET
Η σειρά περιλαμβάνει πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις για την καλύτερη διατροφική μας κουλτούρα και σήμερα θα σας παρουσιάσουμε το πρώτο από τη σειρά , προϊόν, αυτό το υπέροχο βοηθητικό μαγειρέματος << Κομμένος βασιλικός σε λάδι >>


Φυσικά χωρίς συντηρητικά , φτιαγμένο από Ελληνικά χέρια , είναι κατάλληλο για το μαγείρεμα, στα ορεκτικά, στα σάντουιτς, ζεστά και κρύα πιάτα, στα τυροπιτάκια κ.λ.π.

Περιέχει μόνο Ελληνικό βασιλικό ψιλοκομμένο, κρασόξυδο, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και λίγο αλάτι . 


Φρέσκος Βασιλικός κομμένος Με Extra Παρθένο Ελαιόλαδο.  Το προϊόν αυτό είναι ιδανικό για κάθε χρήση στην κουζίνα.  Το χρησιμοποιούμε όπως θα χρησιμοποιούσαμε ένα φρέσκο προϊόν από τον κήπο μας, ως βάση για σάλτσες για μακαρόνια, για την προετοιμασία διαφόρων sauce, για πίτσες, και γενικά σε όποιο φαγητό θα θέλαμε να δώσουμε ένα άρωμα φρέσκου βασιλικού.
Το προϊόν είναι φτιαγμένο Χωρίς Συντηρητικά, είναι παστεριωμένο και έχει διάρκεια ζωής 18 μηνών στο ράφι.


Καλό μαγείρεμα !!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...